Riva rekreatie

Voor rust, ruimte en natuurschoon

  • image
  • omgeving Rivarekreatie
  • omgeving Rivarekreatie
  • omgeving Rivarekreatie
Previous Next

Riva Rekreatie is gelegen tussen de nostalgische kerkdorpen Mesch en Sint Geertruid (gemeente Eijsden - Margraten). 

De omliggende kleinschalige kerkdorpen met hun tradidities ademen nog steeds de sfeer uit van de hoogtijdagen van het katholieke geloof. Niet voor niets is de tv serie "dagboek van een herdershond" grotendeels in deze omgeving opgenomen. De stilte, tesamen met de glooiende akkers, de holle wegen, de graften en de door bosranden begrensde weilanden, nemen uw gedachten mee in vervlogen tijden. 

De omliggende kastelen doen hun uiterste best om uw droombeelden te versterken. Rust ruimte en onthaasting is ons streven, maar dit wordt deels ook door de omgeving afgedwongen. 

De op loopafstand gelegen Belgische voerstreek, niet minder nostalgisch dan het Nederlandse deel van onze omgeving, is aan te zien als uitloper van de Ardennen. Alhoewel de grenzen zijn verdwenen zult u zich onmiskenbaar in het buitenland voelen. 

Maastricht en Valkenburg, gelegen op 10 en 16 kilometer van Riva Rekreatie, vormen een uitstekend alternatief om af en toe de stilte van het heuvelland op bourgondische wijze te doorbreken. 

Het Belgische Luik (Liége) en het Duitse Aken (Aachen), gelegen op 20 en 30 kilometer afstand zijn eveneens een bezoekje waard.  

Ook Margraten met een Amerikaanse begraafplaats waar meer dan 8000 gevallene uit de tweede wereldoorlog hun laatste rustplaats hebben gevonden zal een diepe indruk op u achterlaten. We kunnen niet alles verklappen en hopen u daarom ooit hier terplekke te mogen begroeten.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

Aanbiedingen en Arrangementen

Links
       


Restaurant op de Hej
(reservering aanbevolen); telefoon 043 409 8474